Vælg valuta: Min konto (0) Vare(r)
Header Image
BLIV EN LORD ELLER LADY NU

En gave, der varer evigt

Vores mission er at finansiere oprettelsen af mange forskellige naturreservater i hele Skotland ved at sælge den mest engagerende gave i verden.

Vi har nu været i gang i ti år, og vi mener, at vi er godt på vej til at realisere dette, og vi kender ikke til andre gavevirksomheder, der så ofte skaber et så godt engagement med sine kunder.

Vi og vores kunder lægger en stor ære i vores mission.  Titusindvis af Lairds, Lords og Ladies har besøgt vores naturreservat, hvilket alt sammen har styrket deres følelsesmæssige bånd til Skotland.


Vores oprindelse

Highland Titles blev grundlagt i 2006 af Dr. Peter Bevis, medlem af Zoological Society of London, og hans datter, Laura. De startede med at sælge jordlodder fra familiens landområder for herved at finansiere yderligere træplantning. Missionen var simpelthen at gendanne de jordområder, der var blevet ødelagt af århundreders landbrug og udnyttet af kommerciel skovdrift.

Ideen viste sig at være populær, og virksomheden kunne snart købe et større landområde og udvide projektets omfang. Highland Titles ejer og driver nu to naturreservater i Skotlands smukke højland, og vi takker vores tusindvis af bidragsydere for at gøre dette muligt.


En naturlig udvikling

Highland Titles-naturreservatet i Glencoe Wood blev købt i 2007. Det bestod af 100 hektar, der gennem lang tid var blevet brugt til kommerciel skovdrift og landbrug i bakkerne. Det blev fokus for vores ambitiøse langtidsprojekt at transformere dette jordområde til et naturreservat.

De vigtigste mål for området inkluderede:

  • At hjælpe med til at bevare og fremme beskyttelsen af flora og fauna i det vestlige højland
  • At tilføre lokalsamfundet et rekreativt område
  • At stille et uddannelsesmedie til rådighed for lokale skoler og organisationer

I 2014 kunne vi købe et andet landområde cirka 16 km vest for Invergarry med navnet Mountain View. Som med så meget andet af højlandet var dette område på 80 hektar blevet brugt til kommerciel skovdrift og beplantet med Sitka-rødgran, der ikke oprindeligt hører hjemme i Skotland. På dette sted er det vores håb at skabe flere fristeder for dyrelivet, og kort efter købet af dette jordområde i 2014 skabte vi Bumblebee Haven, der er et område beskyttet mod rådyrene med et hegn. Med hjælp fra Bumblebee Trust og Trees for Life håber vi at kunne berige området med en variation af blomstrende planter og træer. Vores mål er at fjerne træer, der ikke oprindeligt hører hjemme her, og som ikke giver megen føde eller beskyttelse til det lokale dyreliv, hvorfor vi har beplantet flere områder med mere egnede habitater og bestræber os på at plante vilde blomster, der kan give nektar og pollen til bierne, der nu har hjemme her.

I 2015 gav vi 4 hektar jord til Wildcat Haven, som med vores hjælp og støtte arbejder på at beskytte de sidste genetisk rene skotske vildkatte og redde dem fra udryddelse.


Mine Lords, Ladies, gentlemen og Lairds

Som I sikkert ved, er de skotske jordejere gennem lang tid blevet kaldt for “Lairds”.  Som sådan syntes det naturligt for os at tiltale vores kunder på denne måde, da vi startede projektet for 10 år siden. I ved måske også, at “Laird” er det skotske ord for det engelske “Lord” og det kvindelige modstykke “Lady”.

Ud over en smuk gavepakke får vores kunder en personlig ret til en souvenirjordlod i Skotland. Selv om dette i sig selv er en vidunderlig gave, giver det helt bestemt lidt ekstra charme at kunne blive tiltalt som “Laird”, “Lord” eller “Lady”.

“Titlen” er i hvert fald delvist ansvarlig for at have fanget opmærksomheden i verdens medier, hvilket er årsagen til, at Highland Titles har været i medierne over hele verden.


Bevaring

The Highland Titles Charitable Trust for Scotland

I 2014 blev ejerskabet af Highland Titles Limited overdraget til The Highland Titles Charitable Trust for Scotland, der er en velgørenhedsorganisation registreret i Guernsey med nummer CH444. Fonden skal fungere i al evighed og skal sikre, at vores jordområder – mere end 160 hektar – aldrig kan bruges til andet end naturbevaring. På sigt håber vi at skabe et netværk med naturreservater over hele det skotske højland.

Vi bidrager desuden til forskellige velgørende organisationer og lokale foreninger i højlandet. Vi tror, at denne fællesskabsfølelse er det, som tiltrækker folk ved Highland Titles, og vi tror på, at det, der holder os kørende, er at give noget tilbage til de lokale områder og de grupper, der støtter os.

Din del af Skotland

En af fordelene ved at blive en del af vores Highland Titles-community med over 100.000 medlemmer er muligheden for at nyde dit jordområde både på selve stedet, men også når du er langt væk. Som Laird af Glencoe og/eller Kilnaish har du ret til at administrere og nyde dit jordområde, uanset om du besøger din jordlod personligt eller blot nyder et “virtuelt” besøg. Du får også mulighed for at stemme om vigtige emner vedr. administrationen af jordområdet, og du får mulighed for at navngive, dedikere og overdrage dit jordområde samt meget mere. Ved at være en del af vores community er der mange måder at engagere sig på og virkelig nyde oplevelsen som jordejer. Vores community tænker på Skotland, og vi er stolte over at kunne give medlemmerne en måde til at få forbindelse med deres arv og samtidig være en del af dens fremtid.

Vi inviterer dig til at starte med at registrere din jordlod. Dette åbner op for din Highland Titles-verden og viser dig fordelene ved ikke blot at være en Laird, Lord eller Lady, men også ved at være en del af et progressivt bevaringsprojekt i løbende udvikling.

Vores mission

Ganske enkelt sagt, ønsker vi at fortsætte med det, vi gør: Conserving Scotland, one square foot at a time.™