• (0) Emne(r) kr0.00

Giv en adopteret vildkat som gave

Det anslås, at mindre end 100 skotske vildkatte forbliver i det vilde i dag, hvilket gør dem til et af de mest truede pattedyr i verden. Hjælp os med at beskytte denne ikoniske skotske art.

Highland Titles har bygget og driver den måske fineste vildkatrehabiliterings center i Europa.

Vi har personale og lokaler til at håndtere både skadede vildkatte og forladte killinger. Vores skovområder dækker flere hektar, som gør det muligt for vildkatte at jage.

I juni 2018 blev to vildtlevende killinger afleveret til vores dyrlæge, der førte dem til vores rehabiliteringsanlæg i Duro.

De er smukke og sjove. Omkring otte uger gamle er de aktive, nysgerrige, legesyge og allerede lærer at finde deres mad og jage efter det. De vil blive sat ud i naturen, så snart vi mener de er klar og er i stand til at leve uafhængigt af andre. I løbet af årene forventer vi at redde og udsætte mange flere vildkatte i naturen. Men vi har brug for din hjælp.

Vores rehabiliterenganlæg håndterer både forladte killinger og skadede voksne. Her vil de modtage personlig pleje og opmærksomhed fra vores dyrlæge og veterinærsygeplejerske.

Det er en lang proces at lære killingerne at finde mad og at fange det. Når vi er overbevist om, at vores vildkatte kan tage sig af sig selv, vil de blive udsat I et passende område for at blive genforenet med deres vilde brødre og søstre. Efter udsættelsen overvåges de ved hjælp af monterede GPS halsbånd, indtil vi er sikre på, at de kan klare sig selv uden vores hjælp.

Hjælp os med rede killingerne og sætte dem tilbage til naturen.

Adopter en Vildkat


Hvad gør den skotske vildkat unik?

Den skotske vildkat (Felis silvestris grampia) kan ligne en huskat, men det er et helt andet dyr, der kan overleve I det vilde liv I den skotske natur.

Den har et bredt, fladt hovede, øre der peger sidelæns, en busket hale omringet af mørke ringe og en karakteristisk stribet pels. Men den største forskel er dens adfærd dette er ikke en kat der spinder. Den vil aldrig nærme sig et menneske og gnide sig mod dit ben. Hvis du kommer for tæt på vil den hvæse, spytte og angribe! Katten lever I skoven, på heden og på bakker hvor den ligger I kratet det meste af dagen. Vildkatten jager små pattedyr som kaniner og gnavere men spiser også fugle, krybdyr, padder og insekter. De kan også æde friske ådsler. Ensomme og med tanke på deres territorie er vildkatten aktiv omkring daggry om skumring.

Adopter en Vildkat


Skotsk vildkat killinge fotoalbum

Hjælp med at rede den unkikke race

Adopter en Vildkat