Vælg valuta: Min konto (0) Vare(r)
Header Image
BLIV EN LORD ELLER LADY NU

Opdatering fra naturreservatet marts 2019

Marts markerer officielt begyndelsen af foråret, men i stedet for længere solskinsdage og varmere temperaturer har denne måned ikke ført os til en, ikke to, men tre navngive storme til reserven – en af dem afbrød endda vores telefon og internet! På trods af de koldere temperaturer, der forsinker en forventet dyrelivsaktivitet, er der stadig masser af spændende opdateringer om vores reservers fauna og flora. Fortsæt læsning for at finde ud af mere.


Vildkatte: vi er ikke klar til at sige farvel

Det har nu været over 10 måneder med kærlig pleje og opmærksomhed siden vi først hilste vores første skotske vildkatte velkommen. De har vænnet sig til deres hjem, og de bruger nu meget mere tid ude for at udforske natten – giver os nogle lidt søde klip af deres natlige eventyr. Det koldere vejr betyder, at deres udgivelsesdatoer er flyttet lidt for at sikre, at der er varmere vejr og masser af bytte, når de går tilbage i naturen. Vi er utrolig glade for at kunne give dem tilbage til Wildcat Haven for udgivelsesdelen af programmet, men vi vil være ked af at se dem gå! I mellemtiden hjælper vi også med at støtte dette ressource intensiverings – program ved at adoptere en skotsk vildkat – til gengæld vil du modtage et certifikat om adoption, regelmæssige opdateringer om vores vildkatte og vores taknemmelige tak

En ny Sitka Spruce strategi

En af vores længste igangværende bevaringsprojekter er fjernelsen af ikke-indfødte plantning på tværs af Reservatet, herunder Sitka Gran. Vores oprindelige strategi var at helt fjerne et lille område fra dette ikke-native saventræ for at se om landet ville regenerere sig selv – det ser dog desværre ud som jorden er blevet for sur, og derfor har regenereringen ikke været særlig succesfuld . Vi forsøger nu en ny strategi: da Sitka Spruce desværre er år væk fra økonomisk høst, er vi begyndt at tynde et nyt område. Vi håber at åbne det uden at fælde hvert enkelt træ – og efterlade en forfærdelig skaldet bakke i processen – vil være nok til at tilskynde noget græs, mos og anden grunddækkende genvækst, samtidig med at der stadig er noget husly for dyrelivet.


At bi eller ikke at bi

Snart vil et andet år af skolebesøgende starte. Hvert år er vi stolte af at være partner med Webster Honey og lære lokale børn betydningen af honningbier, og hvor forskellige vores verden ville være uden dem. I reservatet har vi dyrelivskasser ikke kun for bier, men også for insekter, egern, flagermus, pindsvin og fugle. Denne måned har David lavet noget  forårsrengøring til fuglekasserne, og nu er de alle klar til årets gæster.

Fejre verdens Osprey uge

Mellem den 18. marts og den 22. marts fejrede vi World Osprey Week! I de sidste 3 år har vi været prydet med et fiskespidsbesøg, tiltrukket af vores ørredlagrede loch. I denne måned har vi lagt de sidste hånd på den nye redeplatform i et forsøg på at tiltrække et par ospreys i stedet for vores sædvanlige dejlige ‘single’ gæster. Vi har også lavet en komplet guide til Ospreys, som du nu kan læse på vores blog.


Klippet I denne måned: Oddere

Vi har for nylig oprettet et par SpyCams som forberedelse til Canadas gæs reder og sluttede uventet nogle af mine yndlingsklip i år. I billederne kan vi se mindst en odder som svømmer over Loch Keil. Det andet klip er fra OdderCam på det sædvanlige sted, hvor du kan se det yndige pattedyr nyder noget makrel. Se videoen nu og oplev den fantastiske svømmer i aktion.