Vælg valuta: Min konto (0) Vare(r)
Header Image

ofte stillede spørgsmål

Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål i FAQ, skal du blot kontakte.

Jordområdet

Kan jeg overdrage mine rettigheder i mit testamente?

Du vil modtage et personligt certifikat med oplysninger om din souvenirjordlod og de rettigheder, som du og dine arvinger måtte have. Du kan overdrage dit personlige certifikat til hvem som helst, og rettighederne vil dermed tilfalde dem. Hvis du ønsker dette, skal du inkludere det i dit testamente.

Den person, som du overdrager dit personlige certifikat til, kan anmode om en genudstedelse af dokumenterne.

Du kan også sælge dit certifikat, men der er to restriktionsbestemmelser. Den ene indeholder et forbud mod skydning, og den anden er en restriktion mod opdeling af din ejendom.

Skal du have en bestemt alder?

Nej, alle kan placere en ordre, og alle kan modtage en gavepakke.

Kan jeg besøge min jord?

Ja, og vi opfordrer til det. Hvis du ønsker at besøge reservatet ved Glencoe Wood, har vi endda et besøgscenter og en velkomsttjeneste.

Se vores hjemmeside Besøg Glencoe Wood for flere oplysninger. Du er også velkommen til at besøge Mountain View-reservatet på egen hånd (hvilket gælder for vores Lairds, Lords og Ladies af Lochaber), og du kan se flere oplysninger her.

Hvad kan jeg gøre med jordområdet?

Som ny Laird kan du besøge og finde din jordlod, gå en tur i skoven, tage et fotografi af din ejendom, tage på picnic ved floden og meget mere!

Området administreres som et naturreservat, og du kan tage på fugletur, lede efter svampe, vandre i landskabet og få masser af fred og ro.

Du er velkommen til at plante et træ eller strø aske ud. Hvis din ejendom er stor (100 kvadratfod eller mere), ønsker du måske at slå dit telt op og blive et par dage. Da der meget vel kan være træer på din jordlod (det ER jo en skov), tillader vi kunder, der har bestilt en stor jordlod, at campere overalt på det jordområde, der ejes af os.

Hvordan ved jeg, hvilken jordlod der er min?

Vi definerer den nøjagtige placering af hver jordlod ved hjælp af det britiske Ordnance Survey-system, der er nøjagtig ned til nærmeste millimeter.

Placeringen af hver jordlod er unik. Selv for en professionel landinspektør kan det være umuligt præcist at lokalisere de mindste jordlodder – lige for tiden. GPS-nøjagtigheden forbedres dog fortsat. Vi kan dog også oplyse dig informationer om din jordlods bredde- og længdegrad, så du kan lokalisere det med GPS-systemer, der ikke bruger OS-systemet, som f.eks. iPhone og mange billige GPS-enheder, der primært bruges til bilkørsel. Ved hjælp af sådanne velkendte enheder kan du finde din jordlods placering.

Den fysiske placering af hver jordlod er ikke markeret på jorden, men vi har ikke noget imod, at du markerer din grund, når først du har fundet den. Vi mener, at en skov, der er plastret til med tusindvis af markeringspæle, ikke ville være særlig attraktiv, selv om det måske var praktisk. Mange certifikatejere har anbragt mindestene, stendysser eller flag på deres jordlod, og dette er enhver certifikatsejers ret.

e define the exact location of each plot using the UK Ordnance Survey system which is accurate to the nearest millimetre.

The location of each plot is unique. Even using a professional surveyor it may be impossible to precisely locate the smallest plots – at the moment. GPS accuracy continues to improve. However we also provide you with an estimate of the latitude and longitude of your plot to help you locate it with GPS systems that do not use the OS system such as the iPhone and many inexpensive GPS devices whose primary purpose is car travel. Using such familiar items you will be able to reach the area of your plot.

Kan jeg rejse et flag eller efterlade et mindesmærke på min jordlod?

Selv om mange Lairds godt kan lide at rejse et flag eller efterlade et mindesmærke på deres jordlod, anmoder vi respektfuldt om, at man kun bruger genstande, der er biologisk nedbrydelige.  Hvis du f.eks. ønsker at rejse et flag i forbindelse med at tage et billede, må du selvfølgelig godt det.

Hvilken træsort planter I på min jordlod?

Hvis du vælger en stor jordlod, vil vi plante et egnet træ på dine vegne. Alternativt kan du separat købe et eller flere træer fra vores Butik med tilbehør.

Træet/træerne vil højst sandsynligt ikke blive plantet på din jordlod, der er en del af Glencoe Wood og derfor allerede godt dækket med træer. Hvert år planter vi tusindvis af træer for herved at skabe nye skove. Dette forbinder forsømte områder med gammel skov og udvider det jordområde, der kan understøtte skovspecifik flora og fauna.

Den type træ, som vi vil plante for dig, vil afhænge af den type jord, vi planter det i. Det vil blive et løvtræ, der hører hjemme i Skotland, højst sandsynligt eg, røn, hassel, birk, kristtorn, pil eller el. Det vil ikke blive et asketræ, førend vi har fået mere viden om den sygdom, der skaber skovdød for asketræer. Vi anbringer ikke plaketter på træerne, men vi tillader, at du selv gør dette, hvis du besøger din jordlod.

Kan mere end én person købe samme jordlod?

Nej. Kun én person kan juridisk være indehaver af retten til en souvenirjordlod.

Hvis du bestiller to jordlodder af samme størrelse, vil jordlodderne være ved siden af hinanden, og hver jordlod kan have forskellige ejere.

Tilbage til toppen

 

Bestilling

Jeg skulle angive en dato på certifikatet. Vil I sende certifikatet nu eller senere?

På dit personligt tilpassede certifikat vil vi udskrive enhver dato, du ønsker. Alle ordrer sendes inden for 48 timer. De fleste ordrer sendes inden for 24 timer.

Kan jeg købe en jordlod til andre?

Ja.  Når du udfører din ordre, skal du udfylde oplysningerne for modtageren. Dette kan være et hvilket som helst navn efter dit ønske.

Vi tilbyder også en tjeneste med gaveindpakning og personlige meddelelser for et lille ekstragebyr.

Kan jeg få mine jordlodder ved siden af hinanden?

Ja. Så længe jordlodderne er af samme størrelse, vil alle de jordlodder, som du bestiller på samme tidspunkt, befinde sig ved siden af hinanden. Alle jordlodder, som bestilles senere, kan tilhøre en anden del, selv om de ligger tæt på.

Hvordan kan jeg indløse min rabatkode/pakkeregistreringskode?

Besøg https://www.highlandtitles.dk/registration, og indtast koden nøjagtigt, som den står på din kupon/registreringskort.

Tilbage til toppen

 

Titlen

Hvad er et herskabstitelsskøde?

Et herskabstitelsskøde er et ensidigt dokument. Den mest almindelige type ensidige dokument er et juridisk dokument, der dokumenterer et ønske om navneændring. Ensidige dokumenter bruges oftest ved ægteskabsindgåelse eller skilsmisse, hvis der sker en ændring i status som Frøken til Fru eller omvendt. Et herskabstitelsskøde hævder din ret til at tage en ny titel. Det kan også bruges til navneændring.

Ejere af små skotske ejendomme har ret til at benytte titlen som Laird (Lord) eller Lady. Med et herskabstitelsskøde kan dit ønske blive gældende.

Et ensidigt dokument behøver ikke at blive brugt i Skotland og visse andre jurisdiktioner.

Hvad så hvis jeg bliver gift eller ændrer mit navn?

Du skal blot anmode om en genudstedelse af dine dokumenter ved at sende en e-mail til [email protected]

Kan jeg ændre navn på min bankkonto, kreditkort etc?

Mange af vores kunder beslutter sig for at bede deres bank om at tilføje deres nye titel til deres bankkonto og deres kreditkort. I hver gavepakke er der inkluderet et herskabstitelsskøde, der internationalt accepteres i mange jurisdiktioner, der anerkender ensidige dokumenter. Et herskabstitelsskøde kan bruges til at bekræfte din nye titel over for din bank eller regeringsmyndigheder. Hvor den lokale lov tillader det, kan du herved ændre titel på dokumenter til Laird, Lord eller Lady.

Bemærk, at statsligt udstedte dokumenter, der ikke viser nogen titel (f.eks. alle pas og i nogle jurisdiktioner også kørekort), ikke kan ændres.

Min bank har nægtet at anerkende mit herskabstitelsskøde. Hvad skal jeg gøre nu?

Du skal blot informere din bank om, at dit herskabstitelsskøde er et ensidigt dokument, og at du meddeler dem, at du har ændret dit navn eller din titel.  Nogle banker

Tilbage til toppen

 

Juridisk

Er der skjulte gebyrer, skatter eller fremtidige betalinger?

Nej. Der er ikke jordskat i Skotland, og der er absolut ingen omkostninger forbundet med disse jordområder. Vi bliver ved med at tegne den offentlige ansvarsforsikring for hele skoven, og den vil fortsat være gældende efter dit køb.  Efter den første købspris er der ingen yderligere udgifter.

Skal jeg registrere mit jordområde?

Nej. Du kan ikke registrere dit jordområde, fordi det er så lille en jordlod, og den defineres specifikt som en “souvenirjordlod”.

Der er blevet solgt “souvenirjodlodder” i Skotland gennem de sidste 30 år. Salget af disse jordlodder er underlagt den skotske lov om landregistrering fra 1979, der for nyligt er blevet ændret som den skotske lov om landregistrering etc. fra 2012. Bemærk, at denne lov ikke tillader, at souvenirjordlodder tilføjes i landregisteret.

Oplysninger om dine personlige rettigheder til din jordlod vil blive registreret i landregisteret af Highland Titles, og oplysninger om hver enkelt jordlod kan ses online ved hjælp af den gratis Highland Titles App og på hjemmesiden for Highland Titles.

Har jeg brug for en offentlig ansvarsforsikring?

Highland Titles vil gerne sikre, at alle, der er udsat for uheld i Glencoe Wood-området, kan få kompensation. Vi har derfor tegnet ansvarsforsikring.

Der er derfor ikke behov for, at du har yderligere forsikringer.

Hvordan kan I sælge mig en titel?

Vi kan ikke sælge dig en titel.  Vi anerkender blot din ret til at bruge titlen som Laird, Lord eller Lady af Glencoe/Lochaber, der er varemærker tilhørende Highland Titles. Hvis du foretrækker ikke at bruge en titel, får du den mulighed, når du gennemfører købet af dit jordområde. Rådet fra Scottish Solicitors er, at “i Skotland kan alle underlagt kravene om god tro kalde sig selv, hvad de vil, herunder “Laird”, “Lord” eller “Lady”.” Vi kender ikke til jurisdiktioner, hvor dette ikke er tilfældet.

Tilbage til toppen

 

Kontakt os

Hvad er jeres telefonnummer?

Vi har ét nummer til alle lande uden for Storbritannien. Husk, at klokkeslættet i Storbritannien måske ikke er det samme som for dig.

Ring til: +44 1631 294974

Tilbage til toppen

 

Betalinger

Min betaling blev ikke gennemført. Hvordan kan jeg betale?

Hvis du har problemer med betalingen eller ønsker at betale på andre måder, skal du kontakte os.

Husk på tidszonerne, hvis du ønsker at ringe til os, og vi forsøger at svare på e-mails i løbet af 24 timer.

Er betalingsmetoden sikker?

Ja. Denne hjemmeside bruger Braintree som betalingsportal. Braintree er en Paypal-virksomhed og bruges af mange populære virksomheder, som f.eks. airbnb og GitHub.

Tilbage til toppen

 

Skotskternet stof og skjold

Hvad med skotskternet stof og skjold?

Som en Laird, Lord eller Lady af Glencoe kan du fremvise det officielle skjold og bære skotskternet Glencoe-stof, der er blevet designet specielt til os af lokale stofdesignere, der hedder “Lochalsh Weavers”.

Det er blevet registreret ved det officielle Scottish Register of Tartans eksklusivt for Lairds af Glencoe.

http://www.tartanregister.gov.uk

Tilbage til toppen

 

Buy Plot Page

Ligger jordstykket i Glencoe?

Highland Titles-naturreservatet ligger lige syd for Duror, Appin og mindre end 10 mil fra det historiske Glencoe med nogle af de mest betagende landskaber i verden. Vores reservat hedder Glencoe Wood, da det ligger tæt på. Titlerne som Laird af Glencoe, Lord af Glencoe og Lady af Glencoe er alle varemærker tilhørende Highland Titles, og du har retten til at benytte dem, når først du har.

Hvilke rettigheder har jeg, når jeg køber en jordlod?

Vores kunder får en personlig rettighed til deres jord. Den skotske lov om landregistrering etc. fra 2012 tillader ikke, at der registreres jordlodder som souvenirs, hvorfor Highland Titles Limited bliver ved med at være den registrerede ejer af landet. Som sådan kan Highland Titles administrere landet som et naturreservat og på den måde gøre det så attraktivt og dejligt som muligt for vores gæster.

Du kan have ro i sindet vel vidende, at Highland Titles Ltd ejes af The Highland Titles Charitable Trust for Scotland (en velgørenhedsorganisation registreret i Guernsey med nummer CH444). Dette sikrer, at landområdet kun kan bruges med henblik på naturbevaring.

Hvorfor er der to forskellige steder?

Vi sælger jordlodder to forskellige steder. Det ene sted er Highland Titles-naturreservatet i nærheden af Duror, som Lairds, Lords og Ladies af Glencoe kan glæde sig over. Dette landområde blev opkøbt i 2007 og er en veletableret firestjernet turistattraktion med tusindvis af gæster hvert eneste år. Fra dette sted sælger vi kun jordlodder på 1 kvadratfod.

Det andet sted er Mountain View-naturreservatet cirka 10 mil vest for Invergarry, som Lairds, Lords og Ladies af Lochaber kan glæde sig over. Vi opkøbte dette landområde i 2014, og her sælger vi jordlodder på 10, 100 og 1000 kvadratfod. Alle, der køber en af disse større jordlodder, får også gratis en jordlod på 1 kvadratfod i naturreservatet ved Duror.

Bemærk at detaljer og placering af begge jordlodder- Glencoe og Lochaber vil være på et certifikat.

Tilbage til toppen

 

App'en

Kan jeg få vist min Glencoe-jordlod via app'en?

Fuld instruktioner til brug af vores app er tilgængelige her:  https://link.ht/App

Tilbage til toppen