BLIV EN LORD ELLER LADY NU
  • indstil valuta
  • Login
  • (0) vare(r) €0.00

Opdatering fra reservatet – Maj 2020

Skrevet af: Stewart Borland
udgivet: 29th May 2020

I den fantastiske maj måned var mange øjeblikke af skam og storslåethed. Fra at byde uskyldige fugleunger, ænder og gæs velkommen til detaljerede flugtplaner fra frække svin og nogle uventede bistik – der har næppe været en afslappende og rolig time, selvom den stadig er lukket for reserverne. Fortsæt med at læse for at finde ud af mere!

 

Fjedrende babyer overalt!

Canada Gæsepar & Canada Gæs Unger
Vi er så glade for at kunne meddele, at vi har modtaget masser af fjedrende babyer i denne måned! Ud over nogle nye næb, der skal fodres i naturreservatets fuglekasser, hilste vi også 6 yndig grå ande unger velkommen, som du måske har læst om denne måneds historier i midten af ​​måneden, og den store nyhed, 4 fantastiske gæs unger fra Canada!

Selvom vi er så utrolig taknemmelige for at være blevet valgt, endnu en gang, som et yngle- og ruge sted for denne fantastiske art, blev vi temmelig overrasket over dette års antal goslinger. I de foregående år har vi hilst på et regelmæssigt antal på 6 eller 7 små, og det var først før ungerne flyttede til den større lochan, gik jeg gennemgik SpyCam-optagelserne, at vi indså en potentiel årsag. I serien med klip kan du se far Canada Goose, der beskytter redderne mod en gruppe krager; og selvom det er en grusom og trist side af naturen, kan det være, at hættetrøje var forud for et par kyllinger.

Selvom et lille antal er, kan du se de sunde og yndig goslinger i denne samling af SpyCams og liveoptagelser, sandsynligvis den sidste video i dette års Canada Gæs, som snart skulle forlade os igen i endnu et år!

STØT RESERVATET

 

Nye grise beboere

Cagney & Lacey, de nye reservatgrise
Vi begyndte måneden med at afslutte en ny indkapsling til nogle nye ankomster, som omfattede et dejligt lille hus med masser af fluffet halm for at holde dem hyggelige og varme – men intet kunne have forberedt os på alle de ting, der snart fulgte.

Først var der lykke og spænding! Vi modtog et par frække kvindelige svin, et Saddleback og Gloucestershire Old Spot-kors, der er kendt for at være hårdføre, men alligevel fyldige racer. Dette er vores fjerde forsøg på at bruge svin som en naturlig måde at kontrollere bracken i naturreservatet, men det er første gang, vi var vært for et par piger!

Snart involverede Fællesskabet sig ved at navngive damerne, og ved folkelig afstemning blev de døbt som Cagney & Lacey. Men de var næppe vant til deres nye navn og hjem, da de forsøgte deres første flugt, efter at de blev fanget af Fiona og Stewart kort efter. Men så blev en anden dristig flugtplan udklækket i løbet afnatten efterfulgt af en gåtur ned til hovedvejen. Efter et par ulykkelige opkald fra naboer, og endda politiet, gik holdet til deres redning og dømte pigerne til en trylleformular i et område med høj sikkerhed (en i øjeblikket tom vildkatte rabiliteringshytte).

Nu, at flugt ikke længere var et problem, synes de begge at have været syge, og vi var nødt til at ringe til teamet på Crown Vets. Koldt stetoskop på maven? Intet problem. Termometer op i bunden? Et lille problem! En injektion? Nej tak! Og ved den første nålestik var Lacey væk, med Cagney ikke langt bagefter, da de begge formåede at flygte under hegnet. Efter meget jagende og mislykkede forsøg har vi nu været i stand til at medicinere begge piger, og vi kan kun håbe på en hurtig og hurtig bedring. Hvilket eventyr!

STØT BEVARINGEN

 

Støtter lignende organisationer

SSPCA: Scottish Society for Prevention of Cruelty to Animals
Nogle af jer husker måske, at vi i April måned donerede 5% af overskuddet hver torsdag til Lochaber Foodbank. I betragtning af den overvældende støtte besluttede vi at fortsætte vores torsdags-donationer, men vi ønsker din hjælp til at beslutte, hvilket lokalt initiativ vi skal støtte. Vi er glade for at kunne meddele, at SSPCA det skotske selskab til forebyggelse af grusomhed mod dyr, modtog de fleste af fællesskabets stemmer, og derfor vil være modtageren af vores torsdags-donationer i løbet af Juni måned.

STØT SAGEN

 

En bi-autiful opdatering

Bikupe check
Den 20. maj fejrede vi World Bee Day! Efter at have været prydet af meget eftertragtet varme og solskinsvejr, kom vores bikuber til en rigtig god start for sæsonen. De to bikuber, der mislykkedes i løbet af vinteren, er nu udskiftet, hvilket bringer os tilbage til fuld kapacitet med otte bikuber. Denne måneds bi-besøg med Meik fra Webster Honey var også ekstra specielt, da det var Shannons første gang, han kom med – alt gik godt, og ingen blev stukket (undtagen stakkels Meik, men vi sagde til ham, at han ikke skulle have shorts på).

SPONSORER EN BI KASSE

 

Månedens klip: The Fast Fox Mix


Denne måneds fremhævede klip inkluderer en samling af rød ræv observationer i reservatet, som vi har opkaldt Fast Fox Mix – som vi er sikre på, at du forstår hvorfor, når du ser alle disse næsten uheld!


omkring forfatteren

Skrevet af: Stewart Borland


Kommenter på dette indlæg

Har du noget at sige? Skriv en kommentar