• indstil valuta
  • Login
  • (0) vare(r) €0.00

Truede dyr i Skotland

Skrevet af: attacat user
udgivet: 6th August 2019

Det skotske højland er et område med enestående naturlig skønhed, og i dette bjergrige, tyndt befolkede område er det ikke nogen overraskelse, at du kan finde en lang række imponerende boende dyr. Hvis du er villig til at bevæge dig ud i de dele af denne vilde og utæmmede region og vide, hvor man skal se, kan det være en meget givende oplevelse af vilde dyr. Her er blot et par af de mange og varierede væsener, der kalder Højlandet og Skotland deres hjem; fra landet til havet og endda himlen.

 

Kronhjort

UK Befolkning: 350,000 Status: Indfødt og ikke for truet Levetid: Op til 25 år

Kronhjort
Det største landdyr i Storbritannien, Kronhjorten, er et imponerende syn og vil helt sikkert være et højdepunkt ved ethvert besøg i Højlandet. kronhjorten trives i denne utæmmede vildmark, hvor de voksne krondyr ikke har nogen naturlig fjende (bortset fra mennesker,). Hvis du vil have et rigtig skue, kan du besøge os i avlssæsonen. Dette varer fra slutningen af ​​september til november, og de imponerende store og godt gevirede hjorte konkurrerer om hunnerne via detaljerede udstillinger af brøl og kampe.
 
 
Trusler: Da de er vidt distribueret i Skotland, og de kan forårsage skade på kommercielle træplantager, bliver hjorte afskaffet i forskellige områder i Storbritannien. Kalve kan også være sårbare over for kolde og våde vintre.

 

Kongeørn

UK Befolkning: 440 par Status: Beskyttet – Wildlife & Countryside Act Levetid: 23 år

Kongeørn
Du skal ikke bare begrænse din søgning til jorden, når du rejser rundt i det skotske højland. Hvis du kniber dine øjne sammen, kan du endda se en af ​​Skotland og Storbritanniens mest ikoniske og majestætiske fugle: Kongeørnen. Kongeørnen kan findes højt op på luftstrømme, selvom du måske ønsker hjælp fra et par kikkert for en bedre udsigt. Guidede ture kan give dig en endnu bedre chance for at opdage disse imponerende luftbårne rovdyr, og du vil være sikker på, at du ser den rigtige ting snarere end en mindre rovfugl.

 
Trusler: Ulovlig forfølgelse og lav madtilgængelighed, især i dele af det vestlige Skotland, er de største trusler mod den skotske kongeørns bestand.
 

Egern

UK Befolkning: 161,000 Status: tæt på at være truet Levetid Op til 7 år

Egern
Nu en truet art, er du heldig at få et glimt af denne søde og karismatiske dyr, men det vil være det værd, hvis du gør det. De bedste steder at se dette egern er i højlandet som inkluderer kaledonske fyrretræer i Cairngorms og Hazel-skove ved siden af ​​vejen, skønt de også findes i forskellige skove i hele området. Mens befolkninger i England og det sydlige Skotland har lidt under indførelsen af ​​det ikke-indfødte grå egern, er man heldigvis i Highland-befolkningen i ikke blevet berørt endnu.
 
 
Trusler: Sygdom, tab af skovhabitat og konkurrence med grå egern.
 

Skovmår

UK Befolkning: 3,500 Status: Prioritetsarter – Handlingsplan for biodiversitet i Storbritannien Levetid: 12 år

Skovmår
Dette undvigende pattedyr lever i skovområder, hvor det gør sit hjem i træerne. Mens det kan se sød ud, er skovmåren et effektivt rovdyr og lever af gnavere, fugle, insekter, æg og meget mere. En dygtig klatrer, dens halvt indtrækkelige klør hjælper den med at bevæge sig rundt i træetoppene. skovmåren er stadig svære at se i naturen, skønt de nogle gange kan findes på fugleborde. Daggry og skumring er de bedste tider for at få øje på dette unikke dyr.
 
 
 
Trusler: Kontrol af rovdyr, hovedsageligt ræve og gyldne ørne, og habitatfragmentering.

 

Øresvin

UK Befolkning: 200 Status: UKBAP prioritetsarter og lovligt beskyttet levetid: Op til 50 år

Øresvin
Hvis du er villig til at vove dig mod kysten, er der også en chance for at se noget iøjnefaldende vandlevende dyreliv. Gå ud på en båd med ekspertguider, og du kan godt øresvin, Spækhugger og endda forskellige hvalarter. Moray Firth, øst for Inverness, er et af de bedste steder at se delfiner. Det kan være en uforglemmelig og givende oplevelse at se disse imponerende væsner hoppe ud af havet, der helt sikkert vil vare længe i hukommelsen.
 
 
 
Trusler: Nedbrydning af fiskebestande, forurening, strejke med båd og at blive sammenfiltret i fiskeredskaber.

 

Vildkat

UK Befolkning: Så få som 35     Status: Kritisk truet levetid: Op til 12 år

Vildkat
Fundet hovedsageligt i centrale og nordlige dele af Skotland, og skotske vilde katte er nu et af Storbritanniens sjældneste pattedyr på grund af flere trusler, hvor den største er opdræt med huskatte. Den skotske vildkat er i øjeblikket opført af Den Internationale Union for Bevaring af Natur (IUCN) som kritisk truet. Deres hjem er generelt blandt store klipper eller mellem rødder i udkanten af ​​bjerge og hede. De er ensomme og for det meste natlige, og for vildkattebeskyttelsen holdes tidligere observationer målrettet vage.
 
 
Trusler: Tab af levesteder, at blive skudt og fanget på trods af deres lovlige beskyttelse og hybridisering med huskatte.

 

Støt skotsk dyreliv

Hos Highland Titles finansierer vi naturreservater i det skotske højland for at hjælpe med at beskytte disse truede skotske arter. Du kan hjælpe os med at beskytte disse truede arter ved at købe en souvenir plot købe en souvenir plot, eller sponsorere en habitatkasse i dag.

 

Bragt til dig af Highland Titles

Highland Titles’ mission er at bevare Skotland, en kvadratfod ad gangen ™. Ved at sælge souvenir-grunde finansierer vi vores naturreservater og bevaringsprojekter. Slut dig til os og bliv en Lord, Lady eller Laird * fra Glencoe!


omkring forfatteren

Skrevet af: attacat user


Kommenter på dette indlæg

Har du noget at sige? Skriv en kommentar