• indstil valuta
  • Login
  • (0) vare(r) €0.00

Updatering fra reservatet – April 2019

Skrevet af: mathias
udgivet: 21st May 2019

Vi håber i har haft en god tid i påsken. Her på Reservatet var vi ikke heldige nok til at blive besøgt af påskeharen. I stedet oplevede vi en masse spændende skotsk dyreliv: fra vores pindsvin og det sædvanlige rådyr til den imponerende grønt ugle og frække grævlinge. Når vejret bliver varmere, er sommerfugle ude og omkring, og vi har travlt med vise alle Lords. Laird og Ladies deres plots, men der er altid tid til at give dig et reservat Update!

 

Stevie & Sophie: Vores skrappe beboere

Mens der nu er 8 pindsvin, der frit lever i naturen på gården, er der stadig 2 pindsvin bosiddende i Forever Home-området: Stevie og Sophie. Stevie er det blinde pindsvin, der vil leve i Forever Home permanent, da han ikke er i stand til at leve I den vilde natur på grund af hans handicap, men Sophie er kun midlertidig bosiddende. Sophie er stadig undervægtig, men når hun kommer til en sund vægt, vil hun blive frigivet og blive med de andre pindsvin i naturen. Begge beboere gør det meget godt og elsker de varme solrige steder. De er generelt mere aktive om natten, som de burde være, og vi får ofte nogle dejlige optagelser af deres nattelige bevægelser Stevie er mindre bestemt, og hvis du er heldig, kan du få øje på ham om dagen.

SUPPORT THE RESERVE

 

Et nærmere blik på vores bikuber

Collage of our bee hives and a close-up of pollen boots in a bee
I sidste uge lavede vi en anden bikubekontrol for at vurdere koloniernes samlede fremskridt. Bortset fra at spotte en enkelt varroa-mit – som hvis de ikke var behandlet kunne have ødelagt hele kolonien – ser vores små venner sunde og lykkelige ud. Med hjælp fra Meik, fra Webster Honey, identificerede vi et par smuk interessante begivenheder på nogle close op billeder af bikuberne. Den der er repræsenteret i billedet ovenfor, er kendt som “pollen støvler”. Når bierne lander i en blomst, er pollen tiltrukket af dem som en magnet, der stikker til dem over hele kroppen. Bierene børster og klæber det til deres ben med en smule nektar. De opbevarer senere pollen i kammen, bruger den som mad til larverne og som deres første protein i foråret. Disse nyttige (og meget flotte) pollen støvler kan veje omkring 30% af biens vægt, så helt ekstra belastning at bære hjem! Farven på pollen afspejler de tilgængelige blomster. Tidligt i sæsonen er der mælkebøtter og gorse – både gule blomster, så lyse pollen også.

SPONSOR A HABITAT BOX

 

Nye ting sker på Lairds Lodge

Collage of the new signs on the Lairds Lodge and new curtains
Vi havde vores helt egen Robert hos Tulloch travlt med at lave nogle ekstra fuglkasser, og da han arbejdede på træ, gjorde han også nogle fantastiske tegn til Lairds Lodge, som nu lettere kan findes og er korrekt identificeret. Vi har også tilføjet nogle dejlige nye Highland Titles tartan gardiner til vinduerne. Hvis du vil se disse nye tilføjelser og udfordre dig selv til en total detox, kan du bestille dit ophold på AirBnB.

STAY AT THE LAIRDS LODGE

 

Returnering af Canadagås

Canada geese couple
Canada Gæs er tilbage. Dette er det tredje år i træk, at et par Canada gæs har prydet os med et besøg – og nogle yndige gæslinger. I det første år var der 8 gæslinger og i sidste sæson var der 6 – så vi krydsede vores fingre til et vellykket tredje besøg. Og …. parringen er begyndt! I år på et andet sted – det var derfor, det tog mig så lang tid at se dem. Vi har flyttet SpyCam, så forhåbentlig har vi nogle video næste måned!

SUPPORT CONSERVATION

 

Månedens klip: Lord Remi, Bagpipes Player

Normalt er det vores job at underholde og uddanne de Lairds, Lords og Ladies, der besøger os på Reservatet. Men tidligere i måneden var det en dejlig forandring at blive underholdt af Lord Rémi, fra Frankrig, i stedet. Nyd dette korte klip af den talentfulde Lord Rémi, der spiller sækkepibe.


omkring forfatteren

Skrevet af: mathias


Kommenter på dette indlæg

Har du noget at sige? Skriv en kommentar